14 februar 2011

Urbex Berlin

Jeg har spionert på fortiden i Berlin. Urban Exploring heter det, og er svært vanedannende. Det er noe med spenningen i å ta seg inn i et bygg som er forlatt. Noe med mørket og knirkingen i plankene, vinden som suser i korridorene. De knuste vinduene som ligner forvridde ansikter. Hørte jeg noe? Nei, det var nok bare fotosekken som skrapte mot de løse malingsflakene på veggene som omgir meg. Men jeg kjenner meg likevel ikke rolig. Vi har blitt fortalt at det går vakter rundt og de ikke setter pris på ubedte gjester.

Første besøk er Kaserne Krampnitz. Området ble bygget i 1937 som brakker for hæren. Etter 1945 ble det okkupert av russere, og de brukte området frem til 1994. Etter det har det stått tomt, foruten en og annen filminnspilling til titler som Enemy at the Gates og Inglorious Basterds.

Etter dette besøket var vi på Soviet Clinic. Dette stedet var noe vanskeligere å finne frem til ettersom urbexere ikke vil at det skal komme ut for vandalister hvor dette stedet ligger. Og det er godt bevart! Langt i fra så falleferdig som de andre stedene vi har besøkt. Her finner vi en mengde utstyr som fremdeles står inntakt. Huset er enormt med mange, lange ganger.Vi var også innom Beelitz Heilstätten. Et stort sykehusområde som ble bygget i 1898. Det har vært alt i fra sykehus for pasienter med tuberkolose, feltsykehus for soldater under første verdenskrig og sovjetisk militærsykehus. Den mest berømte pasienten heter Adolf Hitler. Det ligner definitivt ikke på sykehus slik jeg kjenner dem fra før. Bygningene er majestetiske og solide. Det er storslåtte festsaler og utsmykkede trappeoppganger, og det meste forholdsvis godt bevart. 


"Take only photos, leave only footprints"

10 kommentarer:

 1. Stilig etterbehandlet. Flott serie Marion.
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Fantastisk spennende bilder fra en svunnen tid. Jeg likte det mystiske i dem, er svak for slike bilder. Du har forøvrig mange fine bilder på bloggen din.

  SvarSlett
 3. WOW! For noen bilder!! Dette gjorde meg målløs!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige tilbakemeldinger alle sammen! Fint å høre at dere liker bildene :)

  SvarSlett
 5. Veldig bra bilder og spennende skrevet! Håper det var en bra tur. Stedene er ihvertfall fantastiske. :)

  SvarSlett
 6. Flott plass dette ja. Opphav til nesten uendelig med fotomuligheter ser det ut til :-)

  Flotte bilder.

  SvarSlett
 7. Masse stilige bilder. Mange spennende steder:)

  SvarSlett
 8. Hei Marion! Kjempeflotte bilder, vi så deg på Pecha Kucha igår. Selger du noen trykk el.l. de kunne være så fine på veggen!

  SvarSlett
 9. Hei Hilde! Hyggelig å høre at du liker dem ;) Du kan kontakte meg på fotograf.marion@gmail.com, så kan vi snakke om trykk der - de er til salgs :)

  SvarSlett